dietista_1024

La dietètica és la disciplina que relaciona els aliments amb les necessitats nutricionals. Així doncs es fa orientació dietètica en diferents situacions fisiològiques com:
• Lactancia materna, artificial o mixta
• Infància
• Pubertat i adolescència
• Embaràs
• Menopausia
• Envelliment
La dietoteràpia utilitza la relació entre els aliments i les necessitats per tractar les necessitats en cas de malaltia o trastorn diagnosticat i relacionat amb l’alimentació:
• Alèrgies alimentaries
• Anèmies carencials
• Cirrosis
• Diabetes
• Diarrees
• Estrenyiment
• Gastritis
• Malatia celíaca
• Hiperlipèmies (colesterol, triglicèrids)
• Dietètica renal
• Càncer
• SIDA
• Gota, hiperuricèmia
• Hepatitis
• Hipertensió arterial
• Insuficiència cardiorespiratoria
• Insuficiència pancreática
• Insuficiència renal
• Intolerancia a la lactosa
• Litiasis biliar
• Obesitat infantil
• Osteoporosis
• Pancreatitis
• Refluxe gastroesofàgic
• Úlcera gastroduodenal
• Esclerosis
• Artritis reumatoide
• Artrosis
• Problemes o dolors bucals
Dietes personalitzades de control de pes:
• Dietes d’aprimament
• Dietes per engreixar
• Dietes per mantenir el pes estable
<strong>Ana González-Román Ferrer</strong>
Ana González-Román FerrerDietista-Nutricionista
Diplomada per la Universitat de Barcelona l’any 2000.
Col·legiada núm. 313